logistiek platform oss
Home > Nieuws

logistiek nieuws oss12 december 2019
6 februari 2020: plannerscafe bij Vice Versa
Op 6 februari is het eerste Osse plannerscafé 2020. Deze keer zijn we te gast bij Vice Versa aan de Kanaalstraat 15 in Oss. Guus van den Boogaard ontvangt ons vanaf 8.00 uur 's morgens en geeft ons een uniek inkijkje in de wereld van koel- en vriestransport. Hoe verloopt de planning bij dit moderne koel-vrieshuis met een capaciteit van ruim 60.000 palletplaatsen en eigen krattenwasserij? Je komt het te weten op 6 februari! Daar wil je toch bij zijn?
meer meer


02 december 2019
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics
Europees Logistiek Dienstverlener Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van 100% van de aandelen van SNEL Shared Logistics in Woerden. 
meer meer


11 november 2019
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs
Namens Vijfsterren Logistiek zijn ook de leden van het Logistiek Platform Oss hartelijk welkom op deze Masterclass / Netwerkbijeenkomst! Vijfsterren Logistiek heeft de primeur om deze bijeenkomst als eerste te organiseren i.s.m. Breda University of Applied Sciences (BUas), Logistics Community Brabant (LCB) en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het overkoepelende vraagstuk is: “Geld verdienen aan studenten!  Wat is het effect van inzet stagiaires & afstudeerders op uw bedrijfsresultaten?”
meer meer


03 september 2019
Vetipak wint LPO bowlingcompetitie
Op 30 augustus was de eerste LPO Bowlingcompetitie in de Rusheuvel in Oss. Zes teams streden tegen elkaar voor de LPO wisseltroffee. Het team van Vetipak nam de felbegeerde beker mee naar huis. 
meer meer


19 april 2019
Kansen voor XXL logistiek op bedrijventerreinen in de regio onder de loep
Binnen de regio Vijfsterren Logistiek bevinden zich drie actuele bedrijfslocaties: Foodpark II (Veghel), Laarakker (Cuijk) en Heesch West (’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze). Hoe zijn deze locaties duurzaam en aansluitend op de marktvraag te ontwikkelen? En hoe kunnen de locaties ook maximaal bijdragen aan het regionale logistieke ecosysteem en onze Agrofood-ambities? Deze vragen stonden donderdag 11 april centraal in de bijeenkomst ‘Bedrijfslocaties XXL (?) logistiek’ waar in het Logistics House een vijftigtal vastgoedspecialisten op af kwamen.
meer meer


28 maart 2019
16 april: Plannerscafé Oss
Tijdens het Plannerscafé van dinsdag 16 april - met lunch tussen 12.00 en 14.00 uur worden we bijgepraat over de innovatieve planners software 'Smart Tours' van de PTV Group.  Hoe verandert het beroep doordat de Logistiek innoveert en digitaliseert. En ben jij daar al op voorbereid?  
meer meer


11 februari 2019
Volop inspiratie voor Rabobankmedewerkers met logistieke ambities
Op 6 februari vond in het Logistics House een bijzonder matchmaking-event plaats. Ruim veertig medewerkers van diverse Rabobank-vestigingen kwamen naar Oss om ingelijfd te worden in de wereld van de Logistiek. Want met krimpende mogelijkheden in het bankwezen is het goed om inzicht te kijken naar mogelijkheden in andere sectoren. En de Logistiek biedt kansen te over. Zo bleek onder andere uit de tientallen logistieke bedrijven uit de regio Noordoost Brabant die hun vacatures presenteerden.
meer meer


10 januari 2019
Plannerscafé 5 februari over voorraadbeheer in de Cloud
Onderwerp van het Plannerscafe op 5 februarie was: 'Voorraadbeheer in de cloud'. 
meer meer


22 november 2018
Chauffeur worden?
Onlangs is de site www.chaufeurworden.nu gelanceerd. Hier is alle informatie voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de vervoersbranche op één plek te vinden. Het is een onafhankelijk kennis- en banenplatform. 
meer meer


17 oktober 2018
Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss
Het terrein van Raben en ITC op de Vorstengrafdonk in Oss was zondag 7 oktober het decor voor de derde editie van de Dag van de Logistiek. Tijdens het tweejaarlijkse evenement maakte ruim 6.000 bezoekers op een unieke manier kennis met diverse facetten van de logistieke sector.
meer meer


04 september 2018
Leerlingen Sonnewijser op bezoek in Logistics House
Op donderdag 30 augustus bezochten negen leerlingen van VSO de Sonnewijser het Logistics house. Projectmanager LPO Rob  Hermes maakte hen wegwijs in de wereld van de Logistiek. 
meer meer


11 juli 2018
Studenten onderzoeken samenwerking
Twee studenten van de Avans Hogeschool, richting Commerciële Economie en Ondernemerschap & Retail Management , onderzochten wijze waarop de leden van het Logistiek Platform Oss met elkaar samenwerken. En hoe dat beter kan. 
meer meer


18 mei 2018
7 oktober: Dag van de Logistiek 2018
Op 7 oktober vindt op Vorstengrafdonk voor de derde keer de Dag van de Logistiek plaats. Tijdens dit event maakt Oss op een unieke manier kennis met alle facetten van de logistieke sector. Veel van onze leden openen hun deuren, laten hun nieuwste materieel zien en presenteren hun vacatures.
meer meer


18 april 2018
Vos Logistics en Movianto openen deuren voor Osse leerlingen
Op dinsdag 17 april brachten zo’n 95 leerlingen van het Mondriaan College in Oss een bezoek aan logistieke dienstverleners Vos Logistics en Movianto. Hier kregen zij een inkijk in de bedrijven en hun bedrijfsprocessen. Ervaringen van de dag werden met elkaar gedeeld tijdens een verzorgde lunch in het Logistics House.
meer meer


28 maart 2018
Nieuwe vloer voor de Voedselbank
De Voedselbank voor Oss en Omgeving heeft een nieuwe vloer. De oude marmoleum is vervangen door een nieuwe glimmende epoxy gietvloer. Het was een enorme operatie voor de stichting die louter met vrijwilligers werkt en afhankelijk is van sponsors, subsidies en giften. Maar het is geklaard, mede door de steun van Osse bedrijven die zijn aangesloten bij het Logistiek Platform Oss.
meer meer


06 maart 2018
Het belang van banden centraal tijdens Plannerscafé
Tijdens het eerste Osse plannerscafé van 2018 waren Eldo Verhaagen en Kees-Jan Riemersma van Profile Tyrecenter te gast. Zij gaven de kleine dertig planners een helder inkijkje in de invloed van banden en service op kosten en CO2 uitstoot. Maar ook hoe dit stilstand kan voorkomen.
meer meer


10 oktober 2017
Scania praat planners bij over ontwikkelingen
Tijdens het Plannerscafé Oss op 5 oktober presenteerden Wim Laagland en Renko van der Giessen aan ruim 20 planners uit de regio Oss de laatste ontwikelingen binnen Scania. Wat betekenen Autonomous transport solutions en Platooning voor hun werk?
meer meer


24 mei 2017
Duurzaam plannen en serious gaming tijdens het 1ste regionale Plannerscafé
Op dinsdag 23 mei vond het eerste regionaal Plannerscafé plaats in het Logistics House onder regie van Vijfsterren Logistiek. Een event waar naast de planners van LPO ook collega's van de andere twee logistieke platforms in onze regio voor werden uitgenodigd.
meer meer


19 mei 2017
Leden Logistiek Platform Oss steunen Voedselbank Oss
Het Logistiek Platform Oss heeft besloten de Voedselbank Oss de komende jaren structureel te gaan ondersteunen. De Voedselbank helpt ruim 500 mensen in Oss die onder de armoedegrens leven met voedsel en andere dagelijkse boodschappen. 
meer meer


18 mei 2017
LPO goed vertegenwoordigd in München
Van 9 tot 12 mei werd voor de 16de keer de 2 jaarlijkse beurs Transport & Logistic in Munchen gehouden. Deze beurs is de grootste beurs op het gebied van Transport en logistiek in Europa. Maar liefst 10 leden van LPO waren aanwezig. 
meer meer


13 april 2017
Logistiek Oss heeft enorme potentie
Oss heeft alles om een logistiek epicentrum te zijn: een unieke ligging, goede verbindingen tussen weg, water en spoor en een constructieve overheid. Volgens Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, zijn er genoeg kansen te verzilveren.
meer meer


03 april 2017
Unieke maatwerkbijeenkomst STL in Logistics House
‘Samen vooruit in de strijd om de chauffeur’ is de achterliggende gedachte van de 10 transportbedrijven uit de regio die in samenwerking met STL en Smits Opleidingen op 27 maart een maatwerkbijeenkomst organiseerden in het Logistics House.
meer meer


06 maart 2017
Logistiek clubhuis als basis voor de sector
Op 26 januari opende het Logistics House haar deuren. Dit is dé nieuwe uitvalsbasis voor Logistiek Noordoost-Brabant waar o.a. de drie Logistieke Platforms samenwerken. Rabobank Oss Bernheze is een belangrijke partmer van het Logistics House. 
meer meer


16 februari 2017
Project Kweekvijver logistiek start met BBL-opleiding
Vanwege het succes van het regionale project ‘Kweekvijver Logistiek’ wordt de voltijdopleiding vervangen door een BBL-opleiding. Dat betekent dat deelnemers meteen aan het werk gaan. Een BBL-opleiding bestaat uit vier dagen betaald werken en een dag per week naar school. Werkgevers uit de logistieke branche leiden deelnemers op in de praktijk. Dit doen zij samen met ROC de Leijgraaf. LPO-lid Harrie van Erp - Topmovers is één van de plaatsen waar het project goed heeft gewerkt. 
meer meer


27 januari 2017
Logistics House officieel geopend
Sinds donderdag 26 januari heeft Noord Oost Brabant met Logistics House een eigen ontmoetingspunt en uitvalsbasis voor de logistieke sector. De officiële opening van Logistics House,gevestigd in Dome-X in Oss vond plaats in het bijzijn van 170 aanwezigen, onder wie veel logistieke ondernemers. Met dit initiatief wordt het belang van de logistieke sector voor de regio onderstreept. 
meer meer


20 december 2016
26 januari: officiële opening Logistics House
Op 26 januari om 16.00 uur is de officiële kick off van het Logistics House in Dome-X aan de Kanaalstraat 12b in Oss.  
meer meer


09 december 2016
19 januari 2017: Plannerscafé Oss
Op 19 januari 2017 om 17.00 uur vond het eerste Plannerscafé Oss van dit jaar plaats in de 'woonkamer' van H32 in het Osse centrum, Heuvel nummer 32.
meer meer


29 november 2016
Winnaar raad-actie ROC
Tijdens de Dag van de Logistiek Oss op 9 oktober konden bezoekers raden hoeveel 'wokkel'-vulmateriaal er in een grote, glazen pot zaten. Niels kwam er met zijn schatting het dichtst bij en won daarmee een Ipad Air! 
meer meer


02 november 2016
Regio Noordoost-Brabant krijgt Logistics House
Vijfsterren Logistiek vestigt zich per november met het Logistics House in het Osse Dome-X. Logistics House wordt het logistiek ontmoetingspunt en de uitvalsbasis voor logistieke ondernemers, ontwikkelingen, opleidingen en nieuwe business. Van hieruit vinden voortaan alle activiteiten plaats ten behoeve van een krachtige en duurzame logistieke sector in de regio Noordoost-Brabant en van de profilering van de regio als logistieke hotspot.
meer meer


29 september 2016
‘Logistiek is veelzijdig en creatief’
Logistiek Platform Oss heeft sinds mei van dit jaar een nieuwe kartrekker. Rob Hermes is de nieuwe projectmanager van het platform, dat ‘het vergroten van de logistieke kracht van Oss’ als voornaamste doel heeft. In zeven quotes vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging.
meer meer


22 september 2016
Zondag 9 oktober, Dag van de Logistiek Oss.
Zondag 9 oktober stond Oss helemaal in het teken van logistiek. Tijdens deze Dag van de Logistiek Oss maakte zo'n vijfduizend mensen op een unieke manier kennis met alle facetten van de logistieke sector. Grote logistieke Osse bedrijven opende hun deuren en lieten hun nieuwste materieel zien.
meer meer


07 september 2016
Pieter Keeris wordt gezicht van Vijfsterren Logistiek en Logistics House
Vijfsterren Logistiek heeft Pieter Keeris aangesteld als Logistics Business Developer. Keeris start per 1 oktober en gaat in deze functie nieuwe business, innovatie en samenwerking tussen bedrijven stimuleren. Daarnaast geeft hij, in nauwe samenwerking met de gemeentes Oss, Den Bosch, Veghel en Cuijk, vanuit Vijfsterren Logistiek en Logistics House mede richting aan de profilering van de regio Noordoost-Brabant als logistieke hotspot.
meer meer


19 juli 2016
Verkeershinder A50
Rijkswaterstaat voert van vrijdag 29 juli 21.00 uur tot maandag 15 augustus 06.00 uur rijbaan brede asfaltwerkzaamheden uit aan de A50 tussen Veghel en Oss , richting Eindhoven en Nijmegen.
meer meer


26 mei 2016
Regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch stijgt op Logistieke Hotspots lijst
De regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch eindigde dit jaar op een verdienstelijke vierde plaats  in de lijst met Logistieke Hotspots 2016.
meer meer


23 mei 2016
Focus on... Logistiek
Logistiek staat hoog op de Osse economische agenda. Focus on Logistiek brengt dat in een paar minuten mooi in beeld. De video is beschikbaar om te gebruiken in eigen presentaties!
meer meer


14 april 2016
Elkaar ontmoeten tijdens Plannerscafé Oss
Na een aantal edities met een speciaal thema, bleek uit een evaluatieronde dat de deelnemers meer van elkaar wilden weten. Vandaar dat in dit Plannerscafé het onderling kennismaken centraal stond.
meer meer


21 maart 2016
Oss in Havenoverzicht 2016
Onlangs verscheen de eerste editie van de nationale jaareditie Havenlocaties. Een mooie gelegenheid om de Osse haven onder de aandacht te brengen.
meer meer


26 januari 2016
LPO zoekt projectmanager
Het Logistiek Platform Oss is op zoek naar een enthousiaste projectmanager die samen met het bestuur en de partners vorm geeft aan de logistieke agenda van Oss.
meer meer


18 januari 2016
27 januari: Raadsontmoeting 'logistieke krachten van Oss'
Het Logistiek Platform Oss groeit. Het Osse politieke spectrum verandert. Redenen voor een hernieuwde kennismaking. We deden dat woensdag 27 januari tijdens een ontmoeting tussen logistieke ondernemers en raadsleden in de Raadszaal van het gemeentehuis Oss. Het Logistiek Platform Oss (LPO) gaf daar een update van de logistieke kracht van Oss en de regio.
meer meer


20 oktober 2015
19 november: Plannerscafé Oss
Op donderdag 19 november organiseerde het Logistiek Platform Oss voor de vierde keer het Plannerscafé Oss. Deze keer ontvingen we Marcel de Man, Manager Seafreight export bij Kuehne+Nagel die vanuit zijn werk voor Mars vertelde over het slim bundelen van vrachten.  
meer meer


30 september 2015
24 september: Investering in spoorinfra draagt bij aan logistieke waarde van tri-modaal Oss
“Oss is weliswaar geen Rotterdam, maar draagt als tri-modaal knooppunt wel bij aan de ontsluiting en de concurrentiepositie van de haven”. Dit zei burgemeester Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss tijdens het Spoorcafé afgelopen donderdag 24 september in de raadzaal van het gemeentehuis in Oss.
meer meer


24 augustus 2015
Informatieavond voor werkgevers in logistiek
De gemeente Oss nodigt werkgevers in de logistieke branche uit voor de informatiebijeenkomst over het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 4 september van 16.30 uur tot 18.00 uur bij arbeids- en trainingscentrum De Rotonde (Dessohouse) aan de Molenweg 81a in Oss.
meer meer


08 juli 2015
Start project 'Kweekvijver medewerkers logistiek'
De gemeente Oss is samen met ROC De Leijgraaf het project 'Kweekvijver medewerkers logistiek' gestart. Het doel is om samen met ondernemers, overheid en onderwijs kansen te creëren voor volwassenen en jongeren die gemotiveerd zijn om te starten met een opleiding, stage of baan in de logistiek.
meer meer


  meer foto's
29 mei 2015
Nabuurs zorgt voor goede interactie tijdens Plannerscafé
In dit plannerscafé stapte de operationeel directeur van Nabuurs, Tjebbe Nabuurs op de zeepkist. Hij vertelt over het DUPLO-project. Dat zorgde voor een inspirerende discussie.
meer meer


12 mei 2015
Water, weg en spoor: een kansrijk kruispunt
Net als margarine en de pil is transport onderdeel van het economisch dna van Oss. Jarenlang werden Oss en transportondernemers als Harry Vos, Wim Vos en Van Rosmalen in één adem genoemd. Vandaag de dag zijn het water, weg en spoor die de logistieke toekomst van Oss bepalen. Een toekomst die er bijzonder kansrijk uitziet, zo laat een kijkje achter de schermen zien [bron: Oss, 't magazine]
meer meer


  meer foto's
01 april 2015
Broodje logistiek neemt logistiek krachten onder de loep
Het Logistiek Platform Oss groeit. Het Osse politieke spectrum verandert. Redenen voor een hernieuwde kennismaking. De leden van LPO en drie wethouders deden dat op donderdag 26 maart tijdens een ontmoeting aan de ontbijttafel in het gemeentehuis Oss. Tijdens het eten van een lekker broodje kregen alle aanwezigen een update van de Osse logistieke krachten.
meer meer


01 april 2015
Logistieke vacatures in het vacaturecafé
De gemeente Oss en Landerd organiseren samen met het UWV twee Vacaturecafés. Ook een afvaardiging vanuit LPO is hier aanwezig met vacatures in de logistiek.
meer meer


RT @Logistiek_nl: #TopteamLogistiek krijgt nieuwe samenstelling https://t.co/JjZGlV7wuk https://t.co/XUMSXFG7zW
26-03-2020 16:39
RT @OLplus: Nuttige informatie over het Corona-virus voor ondernemers uit Oost-Brabant. Lees meer op https://t.co/B6bgjKBQSD
26-03-2020 16:03

nieuws van de partners

Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics definitief... lees verder >
Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma... lees verder >
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor