logistiek platform oss
Home > Nieuws

nieuws van onze partners10 januari 2020
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics definitief
Op 6 januari is de overname van SNEL Shared Logistics door Europees Logistiek Dienstverlener Vos Logistics afgerond. Door deze overname beschikt Vos Logistics over een van de grootste distributienetwerken in de Benelux met 65.000 m2 opslag en crossdock faciliteiten in het hart van de randstad.
meer meer


02 oktober 2019
Succesvolle kick-off gezamenlijk Brabants Klimaatprogramma
Op 26 september was de LocHal in Tilburg het decor voor de succesvolle aftrap van het gezamenlijke Brabantse klimaatprogramma ‘leefbare stad’. Nederlands’ 40 grootste gemeenten moeten vóór 2020 de grenzen van hun zero-emissie zones aangeven, als uitwerking van het nationale Klimaatakkoord. Einddoel: verduurzaming op het gebied van stadslogistiek door middel van samenwerking tussen overheid, onderzoek en ondernemers in een langdurige Brabantse learning community Leefbare Stad. 
meer meer


18 september 2019
Leren op de werkvloer bij Vos Logistics en Sligro
Je MBO-diploma letterlijk halen op de werkvloer. Negen BBL-leerlingen van ROC De Leijgraaf haalden dit waardevolle papiertje bij Sligro. De Veghelse horecagroothandel zette deze leerweg samen met ROC De Leijgraaf in Veghel op.
meer meer


06 september 2019
Vos Logistics viert IMAGINEVosLogistics100
Op 5 september 2019 vierde Vos Logistics haar 75e verjaardag: een groots evenement met een sterke focus op de toekomst, officieel IMAGINEVosLogistics100 genoemd. Onderwerpen als digitalisering, duurzaamheid, ontwikkeling van de arbeidsmarkt en e-commerce hebben tijdens het evenement veel aandacht gekregen, omdat het bedrijf gelooft dat deze de komende 25 jaar toonaangevend zullen zijn. 
meer meer


28 augustus 2019
Gigantische muurschildering verschijnt op nieuwe loods Vice Versa
Op de wand van van de nieuwe loods van Vice Versa (naast Dome X) komt een reusachtig schilderwerk van een Os: een ode aan Oss. 
meer meer


02 mei 2019
Vetipak nu ook actief in Personal Care
Vetipak heeft een vliegende start gemaakt in een nieuwe markt: Personal Care. Daarvoor heeft de Osse verpakkingsspecialist ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd in een volledig geconditioneerd pand en hoogwaardige nieuwe technologieën, waaronder volautomatische productielijnen en robottechnologie. Een van de eerste opdrachtgevers van de nieuwe dochteronderneming is het home & body-merk Rituals.
meer meer


02 april 2019
Hogere omzet en winst voor Vos Logistics in 2018
De omzet van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics steeg in 2018 met 8 procent tot € 314 miljoen. Zowel Internationaal Transport als Solutions realiseerden een hogere omzet. 
meer meer


01 november 2018
Vos Logistics neemt Gehlen Schols Logistics over
Vos Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van het familiebedrijf Gehlen Schols Logistics in Kerkrade. Met deze overname versterkt Vos Logistics zijn propositie in de Benelux en Duitsland voor gedeeltelijke en complete ladingen in de auto-, bouw-, chemische en papierindustrie. Daarnaast heeft het bedrijf er nu een opslagcapaciteit van 10.000 m2 in Kerkrade bij.
meer meer


20 augustus 2018
Uitnodiging Spoorcongres op 10 oktober
De wereld is in transitie en logistieke ketens worden geconfronteerd met vele uitdagingen. De centrale vraag is hoe u als verlader of logistieke dienstverlener in turbulente tijden het verschil kunt maken ten opzichte van de concurrenten. Slimme transportlossingen via het spoor kunnen daarbij helpen. Daar is wel iets voor nodig. Een ‘mind shift’ lijkt onvermijdelijk… Daarom nodigen wij u graag uit voor het Spoorcongres 2018 op 10 oktober in Rosmalen.
meer meer


11 januari 2018
Ad Dollevoet huurder van nog te bouwen dc in Oss
Logistiek dienstverlener Ad Dollevoet heeft een overeenkomst gesloten met een particuliere belegger voor de huur van een nieuw te bouwen distributiecentrum van circa 16.000 vierkante meter in Oss. Het dc verrijst op bedrijventerrein Moleneind in Oss.
meer meer


11 januari 2018
Vos Logistics neemt werkzaamheden Gebroeders Joosten over
Per 31 december 2017 heeft Vos Logistics de activiteiten van familiebedrijf Gebroeders Joosten Nederweert overgenomen.
meer meer


12 december 2017
Vos Logistics gestart met distributie voor webgigant Amazon
Vos Logistics verzorgt sinds dit najaar de distributie voor Amazon. De producten worden vanuit diverse warehouses elders in Europa naar de Vos-vestiging in Oss vervoerd.
meer meer


09 oktober 2017
Fransen opent nieuwe loods voor veevoeders in Osse haven
Bij de overslagplaats van Fransen aan de Osse haven is sinds kort plaats voor een slordige 45.000 ton bulk. Het bedrijf plaatste onlangs namelijk een grote nieuwe hal waar plek is voor zo’n 18.000 ton voedsel. Meer dan de helft van het spul is restproduct van onze eigen consumptie. 
meer meer


01 oktober 2017
Nieuw leven locatie vetipak Oss
Vanuit strategie en de doorzettende groei, is er besloten om de welbekende locatie Landweerstraat in Oss weer te openen en her in te richten, dit met haar eigen verpakkingsmogelijkheden en technieken.
meer meer


28 juni 2017
Total Pack: internationaal ondernemen in Oss
Over de hele wereld kennen mensen Total Pack. Vaak misschien niet bewust, maar er zijn maar weinig mensen die nog nooit een verpakking in handen hebben gehad van de Osse specialist in verpakkingen. “Wij zijn gigantisch trots op deze tent.”
meer meer


12 juni 2017
Vos Logistics combineert LNG met Ecocombi
De samenwerking tussen Vos Logistics en Pipelife is succesvol. Vos Logistics neemt al 1,5 jaar al het transport voor Pipelife voor haar rekening en heeft nu twee nieuwe LNG Ecocombi-trucks toegevoegd aan haar vloot om de gezamenlijke doelstellingen van de bedrijven op het gebied van duurzaamheid en kostenefficiëntie te verwezenlijken.
meer meer


02 mei 2017
WECON levert 600e CuBoTainer® aan Vos Logistics
Om de veiligheid te verbeteren van het transporteren van kleding in losse zakken, heeft Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics een innovatieve wissellaadbak (swapbody) ontwikkeld, genaamd CuBoTainer ®. Voor dit project is een samenwerking opgezet met WECON GmbH, een specialist op het gebied van commerciële voertuig- en containertechnologie.
meer meer


05 april 2017
Groei Vos Logistics 2016
De omzet van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics steeg in 2016 met 6,6 procent tot € 276,2 miljoen. Gecorrigeerd voor dieselprijseffecten bedroeg de omzetstijging 8 procent. Bij zowel Internationaal Transport als Solutions nam het activiteitenniveau toe door een groei van business bij bestaande klanten en verwerving van nieuwe klanten. 
meer meer


22 februari 2017
H&S Group doneert koffie, thee en rijst aan de Voedselbank
H&S Group heeft drie voedselbanken blij gemaakt met koffie, thee en rijst. Het gaat hier om de lokale voedselbanken in de plaatsen waar H&S Group is gevestigd: Oss, Barneveld en Beneden-Leeuwen. Deze donatie volgt op de enthousiaste inzamelingsactie in de kerstperiode.
meer meer


20 februari 2017
ETC Holland kiest voor IXBizzI van IXOLUTION
Nadat ETC Holland in 2015 koos voor het operationele systeem IXSuite van IXOLUTION, heeft ETC Holland nu ook gekozen voor IXBizzI als operationeel dashboard. Met IXBizzI heeft ETC Holland de mogelijkheid om constant de omzet, kosten en daarmee de winstgevendheid te monitoren.
meer meer


14 februari 2017
Vos Logistics vergroot aantal LNG trucks
Na een succesvol afgeronde testfase breidt Vos Logistics haar internationaal mega trailer netwerk uit met LNG low deck-trucks. De CO2-emissie van deze trucks is tot 15% lager in vergelijking met trucks op diesel. De kosten voor de aanschaf worden terugverdiend door de lagere brandstofprijs. Door de grote aantallen LNG-trucks kan Vos Logistics dit materieel concurrerend inzetten.
meer meer


23 januari 2017
Imposante hijsklus bij Fransen Oss
Bij Fransen Oss B.V., een op- en overslagbedrijf aan de Maaskade in Oss, is afgelopen weekeinde een loodzware klus geklaard. Een transportbrug van 86 meter lang, bestaande uit twee delen van ongeveer 35 ton, werd door twee van de grootste hijskranen van Nederland op de juiste plek aangebracht. 
meer meer


23 juni 2016
Vos Logistics neemt nieuwe betonmixers in gebruik
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft twee nieuwe betonmixers in gebruik genomen die flexibel inzetbaar zijn voor derde partijen. Daarmee zet Vos Logistics haar expertise in deze markt in om te voorzien in de toenemende vraag naar flexibele transportcapaciteit. De onderneming is sinds 2015 actief in klantspecifieke transporten van betonmortel.   
meer meer


09 juni 2016
Distributiecentrum XPO Oss over op zonne-energie
Het distributiecentrum van XPO in Oss is voorzien van zonnepanelen. Hiermee is het dc zelfvoorzienend qua elektriciteit.
meer meer


14 april 2016
Agri Retail kiest opnieuw Vos Logistics
Agri Retail en Vos Logistics hebben besloten hun samenwerking te verlengen met 5 jaar tot en met 2020. Agri Retail, de organisatie achter de Welkoop winkels in Nederland, werkt al sinds 2000 samen met Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics. In de komende jaren zullen de bedrijven, in nauwe samenwerking met de winkels, hun samenwerking verder intensiveren door middel van diverse gezamenlijke verbeterprojecten. De focus ligt hierbij op het optimaliseren en verduurzamen van de winkeldistributie.
meer meer


06 april 2016
Verdere verbetering winstgevendheid Vos Logistics in 2015
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics realiseerde in 2015 een omzet van € 259,2 miljoen, een stijging van bijna 3%. Gecorrigeerd voor de dalende dieselprijzen steeg de omzet met 6%.
meer meer


31 maart 2016
Vos Logistics neemt deel activiteiten van Marsman over
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft vandaag overeenstemming bereikt over deovername van een deel van de activiteiten van familiebedrijf Marsman Logistiek uit Zwartsluis.
meer meer


18 maart 2016
Bolsius en Vos Logistics verlengen logistieke samenwerking
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics en kaarsenproducent Bolsius hebben hun samenwerking opnieuw verlengd met 5 jaar tot 2020. Vos Logistics is sinds 1998 Bolsius’ partner voor wereldwijde opslag en distributie.
meer meer


02 december 2015
Den Hartogh Logistics neemt business unit Sitra-Groep over
Sitra-Group en Den Hartogh Logistics hebben besloten alle bulk vloeibare chemische activiteiten van Sitra naar Den Hartogh over te hevelen.
meer meer


29 september 2015
Den Hartogh Logistics brengt Next Generation samengestelde tankcontainers op de markt
Samen met Tankwell, een geselecteerd en zeer innovatief bouwbedrijf, bouwde Den Hartogh zijn eerste serie tankcontainers die gebruik maken van een unieke Composite Production Technology.
meer meer


28 september 2015
Vos Logistics voegt low-deck LNG-trucks toe aan internationaal megatrailer netwerk
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft haar LNG-vloot uitgebreid met vijf speciale low-deck LNG-trucks voor het internationaal megatrailervervoer.
meer meer


13 juli 2015
Vos Logistics: Innnovatieve en duurzame dienstverlener
Vos Logistics laat een sterke verbetering zien van het resultaat in 2014 ten opzichte van het jaar daarvoor. De logistieke dienstverlener verwacht voor 2015 een toename van omzet en resultaat, met name in de logistieke dienstverlening en
klantspecifieke transportoplossingen.
meer meer


29 mei 2015
OC Terminals start met containerlijn naar Polen
OC Terminals uit Oss is op 28 mei 2015 een containertrein-lijn gestart die rechtstreeks naar Rzepin in Polen loopt.
meer meer


23 april 2015
Sterke verbetering resultaat Vos Logistics in 2014
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics realiseerde in 2014 een licht hogere omzet en een sterk verbeterde winstgevendheid. De eind 2014 versterkte financiële basis vormt een solide fundament voor de verdere invulling van de groeistrategie van de onderneming. Voor 2015 verwacht Vos Logistics een toename van omzet en resultaat, met name in de logistieke dienstverlening en klantspecifieke transportoplossingen.
meer meer


03 februari 2015
Enorm goede SQAS resultaten voor Den Hartogh Logistics
Waar de gemiddelde score op SQAS Transport Services in de markt op 77% 1 blijft steken, komt Den Hartogh Logistics tot een gemiddelde score van maar liefst 96%. SQAS (Safety and Quality Assessment System) is een systeem om de kwaliteit, veiligheid, veiligheid en milieuprestaties van Logistieke Dienstverleners op een uniforme manier te evalueren.
meer meer


16 januari 2015
Nieuw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics officieel geopend
Donderdag 17 januari heeft de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, Jo de Wolf (CEO Montea) en Frank Verhoeven (CEO van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics) het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics in Oss officieel geopend.
meer meer


RT @Logistiek_nl: #TopteamLogistiek krijgt nieuwe samenstelling https://t.co/JjZGlV7wuk https://t.co/XUMSXFG7zW
26-03-2020 16:39
RT @OLplus: Nuttige informatie over het Corona-virus voor ondernemers uit Oost-Brabant. Lees meer op https://t.co/B6bgjKBQSD
26-03-2020 16:03

logistiek platform oss

6 februari 2020: plannerscafe bij Vice Versa Op 6 februari... lees verder >
Overname SNEL Shared Logistics door Vos Logistics... lees verder >
3 december: Bijeenkomst Arbeidsmarkt & Onderwijs... lees verder >

Altijd op de hoogte van het logistieke nieuws uit regio Oss!

via Twitter @logistiekoss of de nieuwsbrief Lees meer

Oss: uitstekend bereikbaar over water, weg en spoor